post_92286_20120622111157.jpgMihail Bulgakov Mester és Margarita című művének szereplői - Woland, Korovjov és Behemót - szerepelnek azon a moszkvai közlekedési táblán, amelyet ismeretlenek állítottak a regény első fejezetének helyszínén, a Patriarsije Prudi parkban.

Egy közlekedési tiltótábláról van szó, amelyen vörössel húzták át a három alakot, a felirat pedig azt hangsúlyozza, hogy Ne álljunk szóba ismeretlenekkel!

A mesterséges tó, a "pátriárka tava" környékén játszódik a regény első fejezete, amelynek épp a Ne álljunk szóba ismeretlenekkel címet adta a szerző. A Patriarsije Prudi környékén bukkan fel két vazallusával először a magát hol feketemágusként, hol történész-konzultánsként bemutató Woland professzor, akinek személyében a Sátán érkezik a Bulgakov-korabeli, a 1930-as évek Moszkvájába, és előre megjósolja a tó környékén sétálgató Berlioz lapszerkesztőnek, hogy még aznap este meghal, Iván Nyikolajevics "Hontalan" költőnek pedig, hogy elmegyógyintézetbe kerül.

Forrás: Orosz hírek

Címkék: park Moszkva Bulgakov Patriarsije Prudi

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszorszag-felfedezoje.blog.hu/api/trackback/id/tr834668495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Mester és Margarita 2014.02.08. 12:12:46

Tegnap este színházba mentünk mind a négyen, mivel (többek között) ezt kapta a család Jucustól karácsonyi ajándékként.A Dramaten állította színpadra Bulgakov regényét. Valaha olvastam a könyvet, de csak nagyon-nagyon homályos emlékeim voltak a dolog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása