Oroszország hagyományosan bőkezűen ajándékozza meg olimpikonjait. A bajnokok 4 millió rubelt (kb. 30 M Ft), a második helyezettek 2,5, míg a bronzérmesek 1,7 millió rubelt kapnak a kormánytól.

Emellett minden érmes állami kitüntetésben részesül, melyeket tegnap adott át Vlagyimir Putyin államfő. Az elismerés mellé a 129 érmes sportoló személygépkocsikat is kaptak, így az aranyérmesek Audi8, a másodikok Audi7 Sportback, míg a bronzérmesek Audi6 volánja mögé ülhetnek. A járműveket mindegyik érmes sportoló megkapta, beleértve a kiskorúakat is.

Mindez azonban csak a központi, állami elismerés, hiszen jutalmak várják az olimpikonokat a megyéktől, szövetségektől és szponzoroktól egyaránt. A megyék által juttatott prémiumok összege eltér, van ahol 2 millió rubelt (15 M Ft) de van ahol egymillió dollárt kapnak a bajnokok.

Forrás: Posztinfo

Címkék: sport olimpia Vlagyimir Putyin

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszorszag-felfedezoje.blog.hu/api/trackback/id/tr894724464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása